Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Przepis na domowy makaron do rosołu:
-
mąka pszenna
2 szklanki -
jaja
4 sztuki -
woda ciepła
2-4 łyżki -
olej
1 łyżka -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Makaron domowy do rosołu
Dzięki temu przepisowi poznasz:
- tradycyjny przepis na makaron
- najlepszy makaron do rosołu
- sposoby przechowywania pokrojonego ciasta na makaron
Zamiast 4 jajek można dodać 2 jajka + z kolejnych dwóch jajek same żółtka. Ilość mąki zależy od wielkości jajek. Jeżeli ciasto jest za rzadkie to należy dodać więcej mąki.![]()
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się