Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron domowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron domowy

Do przesianej mąki wbić jaja , wlać niewielką ilośc wody i zagniatać, aby powstało gładkie ale dość twarde ciasto. Podzielić na porcje , Rozwałkowywać na cienkie placki a następnie kroić na makaron w zależności jakiej grubości chcemy . Ja kroję na paski i daję do maszynki do makaronu. Gotować krótko w dużej ilości osolonej wody . Po odcedzeniu przelać zimną wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 22.02.2013 11:04
co sobotę się z nim bawię .
Wredotka2 15.04.2012 18:13
niema jak to domowy makaron:)
ewaa 14.12.2011 20:34
Super!
m1monika 26.10.2011 23:41
czasami robię
FAFIK 25.09.2011 21:03
Super! Też tak robię!
FAFIK 25.09.2011 21:03
Super! Też tak robię!
ben-ka 13.05.2011 19:15
Jak będziesz w moich stronach,to z chęcią Cię zatrudnię:)
Natalia/tubisiek 04.11.2010 19:45
nigdy nie robiłam sama makaronu! muszę spróbować ;)
hastalavista 21.09.2010 02:41
i kto by pomyślał, że to takie proste- domowy makaron bez żadnej chemii- super!
Emilia22 16.09.2010 13:14
przepis fajny,ale niektóre zdjęcia to chyba nie pasują za bardzo,ehh

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak