Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron domowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 400 g
jajko 4 sztuki
sól 1 łyżeczka
woda 15 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron domowy

Na stolnicy wysypujemy mąkw do mąki dodajemy jajka oraz sól oraz troszkę wody ok.15 ml. Wszystkie składniki starannie mieszamy i zagniatamy ciasto. Na stolnicy podsypujemy mąką wałkujemy ciasto na cienki placek i odstawiamy do przeschnięcia na około 1 godzinę. Po przeschnięciu można pokroić nożem lub w maszynce do robienia makaronu. Makaron rozsypujemy po stolnicy aby przeschnął. Następnie gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju aby się nie skleił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mietek z20 22.02.2015 11:01
Nie ma jak makaron domowej roboty :)
Maridka19 22.02.2015 08:13
Dokładnie jest o wiele lepszy i jest bardzo smaczny :)
gosiag 21.02.2015 23:17
nie ma to jak kluseczki własnej roboty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak