Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron do rosołu

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20dag
sól
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron do rosołu

Kiedyś robiłam teraz nie mam na to czasu , a zwłaszcza w niedzielę . Mąkę wysypujemy na stolnicę , wbijamy 2 jajka solimy i wyrabiamy ciasto, rozwałkować cienko i zostawiamy do przyschnięcia . Następnie sypiemy lekko mąką zwijamy w rulonik szer. 4-5 cm i krajać cienki pasek na ok.1cm .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 27.02.2013 23:18
nie będę oryginalna, ja też uwielbiam taki domowy makaron :)
Elżbieta17 08.12.2012 20:07
uwielbiam taki makaron:)
Emilia22 16.09.2010 13:10
fajny przepis
Margo1 07.09.2010 15:29
nie moje zdjęcie
plocia 25.08.2010 22:14
nie ma to jak samorodny makaron
RenataZ-et 22.08.2010 12:59
Ja też nie pamiętam kiedy ostatnio sama robiłam makaron... Człowiek jest wygodny i woli kupić w sklepie, pomimo, że smak niestety nie jest juz ten sam co domowy :(
Monika193
Monika193 21.08.2010 08:32
oj dawno nie robiłam makaronu, a właśnie taki jest najlepszy
Margo1 12.08.2010 16:21
Ja raz w życiu jadłam naprawdę przepyszny co niedziela domowy
Beata73 12.08.2010 16:18
nie wyobrażam sobie rosołu bez domowego makaronu!!
Margo1 09.08.2010 16:53
właśnie
Kate131 09.08.2010 16:39
nie ma jak domowy makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak