Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron chiński z tuńczykiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cały makaron chiński
2 ząbki czosnku
cebula
pieczarki 4 szt
do smaku sol i pieprz
ewentulanie odrobina sosu sojowego
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron chiński z tuńczykiem

Wiem ze zdjecia sa niezbyt ciekawe.. niestety tego dania nie da sie subtelnie i ładnie sfotografowac ale wbrew temu jest naprawde dobre i bardzo szybkie;

makaron zalewam wrzatkiem bez rozcinania, na patelni z odrobina tłuszczu wrzucam pokrojona cebule, szkle ja, dodaje pieczarki pokrojone i czosnek i to wszystko sie chwile razem smazy wrzucam tyńczyka z oliwa mieszam, doprawiam sola i pieprzem. Odcedzam makaron, rozcinam paski i wrzucam całosc na patelnie. mieszam i gotowe:) calosc nie trwa nawet 10 minut. U mnie trafia do pudełka do pracy na jutro jak znalazl. Mozna dorzucic natke pietruszki zeby nie bylo tak mdło w kolorystyce:)
Przepis pochodzi z forum dieta montignac (mm) i mimo ze na tej diecie juz nie jestem to na
stałe zagoscił w naszym jadłospisie. faza I posiłek tłuszczowy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 15.02.2011 15:30
Lubie takie szybkie dania.
Emilia22 17.09.2010 18:04
smakowitość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak