Makaron chiński z tofu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • tofu

    100 gram smażonego
  • makaron chiński

    1 paczka
  • fasola zielona

    1 garść
  • kukurydza w puszce

    3 łyżki
  • grzybki mun

    1 garść
  • papryka czerwona

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • kiełki fasoli mung

    1 garść
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • olej kokosowy

    2 łyżki
  • marchew

    2 szt
  • orzechy nerkowca

    1 garść
  • sezam

    1 garsć

sos

  • sos sojowy jasny

    2 łyżki
  • sos ostrygowy

    1 łyżka
  • cukier brązowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oleju podgrzać posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę dymkę. Dodać paprykę oraz marchewkę, fasolkę i grzyby pokrojone w paski, ,smażyć mieszając 2 minuty.

Wymieszać składniki sosu (sos sojowy, ostrygowy i cukier).

Dolać sos, wymieszać, przykryć i dusić 1 minutę.
Makaron przyrządzić wg instrukcji na opakowanie.
Dodać makaron, kiełki i tofu, orzechy, wymieszać, przykryć i dusić 1 minutę

Jajka lekko wymieszać, zalać makaron. Trzymać na kuchence około 3 min.
Spróbować i ew. doprawić sosem sojowym.
Posypać sezamem i szczypiorkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
luna76 20.09.2015 09:44
mmmm, bardzo apetyczne połączenie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat