Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron chiński z grzybami i czosnkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron chiński 4 porcje
grzyby leśne 1 kg
cebula biała duża
czosnek do smaku
masło 2-3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
przyprawa w płynie

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron chiński z grzybami i czosnkiem

Makaron zalać gorącą lekko osoloną wodą, i nakryć pokrywką na kilka minut, po czym odcedzić.

Grzyby oczyścić, pokroić w dowolne kawałki. Posiekać cebulę i zeszklić na maśle z odrobiną płynnej przyprawy. Dodać grzyby i udusić do miękkości. Doprawić do smaku i wymieszać z makaronem.

Przed podaniem dodać nieco wyciśniętego czosnku i odrobinę świeżego masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak