Makaron carbonara z boczkiem

Makaron carbonara z boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opakowanie makaronu rurki

  • ząbki czosnku

    2
  • surowego boczku

    40 dag
  • cebule

    3
  • śmietana 22%

    200 ml
  • jaja

    2
  • sól

  • pieprz

  • bazylia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Patelnię rozgrzej, podsmaż boczek. Dodaj cebulę i czosnek, podsmaż. Przypraw bazylię. Duś pod przykryciem 8-10 min. Śmietanę roztrzep z jajkami. Wlej do boczku. Przypraw do smaku bazylią, solą i pieprzem. Cały czas mieszając, gotuj ok 3 min. Makaron ugotuj według instrukcji. Polej gorącym sosem. Od razu podawaj.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat