Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mąka kokosowa (bezglutenowa)

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe które zostały po zrobieniu mleka

Porada

Mąki możemy używać do ciast, ciastek, deserów, sosów, panierek itp.

Przepis i sposób przygotowania na: Mąka kokosowa (bezglutenowa)

Wiórki użyte do zrobienia mleka kokosowego mielimy blenderem. Rozkładamy je równo na blaszce do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 40-50 C. Suszymy ok. 60 minut. Mąkę po wysuszeniu przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 27.11.2015 13:55
fajne wykorzystanie, mleczko, a potem mąka, a ja jeszcze korzystam i mam masełko
Czarnula666 13.10.2015 14:38
Ciekawy pomysł ;)
Mniam 13.10.2015 10:56
Fajny pomysł na wykorzystanie wiórek po produkcji mleka kokosowego. Takie wiórka ciężko jest rozdrobnić, więc się nie dziwię, że nie są "pyłkiem" :)
agaK. 13.10.2015 10:22
Mogła by być bardziej rozdrobniona, dłużej blendowana albo lepiej by było w rozdrabniaczu, taka moja opinia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak