Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonezowy placek z wołowiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielona wołowina 1 kg
masło 5 łyzek
kabaczek 40 dkg
keczup 2 łyżki
twaróg 25 dkg
jajko 2 sztuki
pieprz do smaku
sól do smaku
Ciasto:
margaryna 1 kostka
mąka 40 dkg
majonez 20 dkg
sól 1/2 łyżeczki
cebula 3 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Majonezowy placek z wołowiną

Z podanych na ciasto składników zagnieść ciasto i rozwałkować na okrągły placek. Piec przez 15 minut w temp. 175 stopni. Pokrojony w kostkę kabaczek razem z cebulą zeszklić na maśle, dodać mięso i usmażyć. DOprawić, wymieszać z keczupem. Masę rozłożyć na gorącym cieście, przykryć twarogiem wymieszanym z jajkami i oprószyć pieprzem. Zapiekać przez pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 13.12.2012 17:54
ooo fajny!!;]
RenataZ-et 26.10.2011 21:28
super
Iwona51
Iwona51 16.01.2011 00:06
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak