Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majoneziki z ryb

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 75dag
wywar drobiowo-wołowy 1 1\\2l
włoszczyzna 30dag
ziele angielskie 3ziarna
sałatka jarzynowa 40dag
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Majoneziki z ryb

Rybę sprawić,ugotować w przecedzonym wywarze z włoszczyzny i przypraw.Ostudzić w wywarze,zdjąć skórę,obrać mięso z ości.Pokroić na małe kawałeczki ,wymeszać z 2łyżkami gęstego majonezu.Na długim płaskim półmisku ułożyć z sałatki jarzynowej prostokąt szerokości 10cm,długości 30cm.Z masy rybnej formować łyżką owalne porcje,większe od jajka ,oblewać rozgrzanym majonezem ,układać na sałatce.Przybrać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 10.12.2011 20:36
ciekawy pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak