majonez domowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    2
  • olej

    1/2 szklanki
  • musztarda

    łyżeczka
  • sok z cytryny

    łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku ubijamy piane z: zoltek, 2 lyzek oleju, musztardy, soku z cytryny i soli.. Wazne by rondel byl zanurzony w garnku z wrzaca woda, az majonez zgestnieje. Wyjmujemy rondel z garnka i ubijamy dodajac reszte oleju. Doprawiamy cukrem do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat