majerankowo jabłkowe buraczki zasmażane....

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki gotowane

    60 dag
  • jabłko

    2 sztuki
  • majeranek

    2 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • pieprz mielony

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
  • smalec

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - majerankowo jabłkowe buraczki  zasmażane.... foto
ja zawsze jednorazowo gotuję z 5 kg buraków, potem trę w robocie i zamrażam porcje ok. 50-60 dag - jak potrzebuję wieczorem wyciągam porcję aby się odmroziła, są super też do zupy barszczowej takie porcje

na smalcu podsmażam cebulę, jabłka, cukier, sól, pieprz na złocisto i dodaję porcję ugotowanych i startych buraków

Krok 2 - majerankowo jabłkowe buraczki  zasmażane.... foto
dolać ocet i mieszając zasmażać - wsypać majeranek i zamieszać - na koniec wsypać mąkę i szybko mieszając zagęścić
Krok 3 - majerankowo jabłkowe buraczki  zasmażane.... foto
pyszne majerankowo jabłkowe buraczki..........SMACZNEGO!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 20.01.2013 18:13
lubię takie jeść.
ALAGOR 01.12.2012 23:23
mniam
[email protected] 31.07.2012 16:31
fajny pomys
barbara11561 31.07.2012 09:42
pysznie wyglądają,warte wypróbowania:)
Beata73 24.07.2012 16:36
muszę takie zrobić!
mic 28.06.2012 20:59
OOO OOO PIERWWSZY RAZ WIDZE TAKI PZREPIS, FAJNY
berys18 08.06.2012 15:23
ciekawy przepis, muszę wypróbować
agnieszka137 21.04.2012 22:39
Smaczne... :P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat