Majerankowa wątróbka drobiowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    1/2 kg
  • majeranek

    do smaku
  • osełka

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    do smaku
  • mąka

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Majerankowa wątróbka drobiowa foto
Wątróbkę bardzo dokładnie oczyszczamy z błon(mnie ta czynność zawsze irytuje:(,nie lubię takiej "czarnej roboty") i myjemy. Osuszamy. Na patelni roztapiamy osełkę (może być masło),a osuszoną wątróbkę obtaczamy w mące i zaczynamy smażyć.
Krok 2 - Majerankowa wątróbka drobiowa foto
Smażymy z obydwu stron. Posypujemy majerankiem, doprawiając solą i pieprzem pod koniec smażenia każdej ze stron.
Krok 3 - Majerankowa wątróbka drobiowa foto
Podajemy z kiszonym ogórkiem i bagietkami z dipem śmietanowo-ogórkowo-szczypiorkowym.Smacznego:)

P.S.Danie aż się prosi o cebulę...Ja,z racji tego,że średnio za taką smażoną przepadam,ją pominęłam,ale polecam dodać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pawlito 25.11.2013 09:59
apetycznie wygląda
berys18 25.11.2013 09:46
pyszna jest taka wątróbka
Renata22 29.08.2013 11:17
O, fajne danie. Podoba mi się!
olkaaa 19.08.2013 16:27
jeszcze takiej nie jadłam
pestka 16.08.2013 11:02
uwielbiam majeranek - to bardzo ciekawy pomysł
Krystyna32 31.05.2013 20:09
bardzo dobra
romanrafal 28.05.2013 14:21
pyszne jedzonko
ONY_za_kare 22.05.2013 09:14
smaczny pomysł!
Pietruszka 21.05.2013 21:31
wątróbka kojarzy mi się z okresem, gdy byłam w ciąży. Lekarz kazał mi ją jeść. Teraz raz na jakiś czas to lubię. Przepis prosty na fajne danie.
Granita 20.05.2013 21:14
do Iwona:a mi się zawsze wydawało,że wszyscy dodają:),a tylko ja czasmi pomijam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat