Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majerankowa szynka w cebuli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1,8 kg
cebula 3 sztuki
czosnek ząbki 4
majeranek 5-6 gałązek
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Porada

Po upieczeniu mięsa powstały sos można zmiksować.

Przepis i sposób przygotowania na: Majerankowa szynka w cebuli

Mięso umyć, osuszyć, odcisnąć, a następnie natrzeć solą, pieprzem, papryką i suszonym majerankiem. Czosnek i cebulę obrać i pokroić w ósemki. Na dno naczynia żaroodpornego wrzucić ¾ pokrojonego czosnku, kilka kawałków cebuli i połowę świeżego majeranku. W następnej kolejności włożyć do naczynia mięso, a na wierzch resztę czosnku, cebuli i majeranku. Całość skropić wrzącą wodą – ok. ½ szklanki - przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza, przez 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 16.05.2015 11:11
smaczny kąsek :)
Agnieszka-87-25 16.05.2015 08:12
ekstra do kanapek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak