Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAGDALENKOWE BABECZKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier 100 g
mąka 150 g
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
masło 100 g
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: MAGDALENKOWE BABECZKI

Kroki postępowania

1
Masło rozpuścić i wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem do białości. Łyżką delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem. Dodać ostudzone masło i skórkę cytrynową, wymieszać.
Krok 1 - MAGDALENKOWE BABECZKI foto
2
ciasto przełożyć do foremek i piec ok. 12-15 min do lekkiego zrumienienia.
Krok 2 - MAGDALENKOWE BABECZKI foto
3
Wyciągamy z foremek i studzimy. Dekorujemy cukrem pudrem lub lukrem, na Święta można udekorować inaczej, np. do koszyczka.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - MAGDALENKOWE BABECZKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 07.06.2013 18:28
a dlaczego Magdalenkowe?
fotoviderek 04.04.2013 08:02
Pięknie wyglądają :)
kate.500 03.04.2013 23:21
Proste i smaczne na pewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak