Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Magdalenki z żurawiną

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 100 gram
cukier 80 gram
masło 50 gram
proszek do pieczenia łyżeczka
jajko 2 sztuki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Magdalenki z żurawiną

Masło należy stopić i delikatnie ostudzić. Jajka ubić z cukrem, aż się rozpuści całkowicie. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i błonnikiem, wlać rozpuszczone masło. Wymieszać z drobno pokrojoną żurawiną.

Foremki posmarować masłem i oprószyć mąką. Do każdej nakładać po łyżeczce ciasta.

Wstawić do nagrzanego do 180stopni piekarnika i piec około 7-10 minut. 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 01.06.2013 15:42
smacznie i zdrowo
goofy9 20.03.2013 23:18
oj, wyglądają przepysznie, na pewno wypróbuję
caffee_tea 13.07.2012 23:11
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak