Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Magdalenki z masą krówkową

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 120 gram
cukier 50 gram
masło 50 gram
proszek do pieczenia łyżeczka
jajko 2 sztuki
masa krówkowa 2 łyżki
aromat waniliowy łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Magdalenki z masą krówkową

Masło należy stopić i delikatnie ostudzić. Jajka ubić z cukrem, aż się rozpuści całkowicie, dodać masę, zmiksować. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i wlać rozpuszczone masło.

Foremki posmarować masłem i oprószyć mąką.

Do każdej nakładać po łyżeczce ciasta.

Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 7-10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania20m 25.07.2012 22:51
pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak