Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Magdalenki biszkoptowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3 sztuka
mąka pszenna 150 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 4 łyżka
masło 100 gram
olejek cytrynowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Magdalenki biszkoptowe

Ubiłam pianę na sztywno. Dodałam cukier. Ubijałam dalej. Dodałam żółtka a za nimi przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec wąską stróżą nalałam wlałam rozpuszczone ale chłodne masło. Całość przełożyłam do wysmarowanych masłem foremeczek i piekłam 15 minut w 200 stopniach.

Kiedy ostygły wyjęłam z formy, przekroiłam na pół i posmarowałam pomarańczową konfiturą bez cukru.

Po wyjęciu z formy mają charakterystyczny kształt muszelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 26.02.2014 22:01
pyszności a jak pięknie wyrośnięte:)
agnieszka214 26.02.2014 14:47
naprawde pyszne
Lis 26.02.2014 13:36
Magdalenki zawsze smakowite:)
Magula 26.02.2014 12:32
na opewno smaczne
everay 26.02.2014 12:18
mniam mniam:)
Patriszja
Patriszja 26.02.2014 10:40
Super przekąska do ciepłej herbatki :) Do tej pory jadłam Madlenki wyłącznie ze sklepu. Warto wypróbować.
Zdzisław 26.02.2014 10:28
fajna foremka do smacznych ciastek
Milka100 26.02.2014 10:23
ale pyszniutkie magdalenki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak