Magdalenki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • cukier

    65 g
  • mąka

    60 g
  • masło

    55 g
  • skórka z cytryny

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roztopić masło i ostudzić do temperatury pokojowej. Do małej miski wbić jaja i miksować, aż masa stanie się puszysta. Stale mieszając, stopniowo dodać cukier, aż masa robi się gęsta i jasna. Następnie dodać przesianą mąkę po 1/3 na raz, delikatnie mieszając po każdym dodaniu. Dodać skórkę z cytryny i wlać roztopione masło.. Delikatnie wymieszać masło z ciastem. Nakładać ciasto do foremek w kształcie muszelki. Piec ok. 15 minut w temp. 190 st.C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 19.09.2014 00:14
Apetycznie wyglądają :-)
gosia561 14.06.2014 12:45
na pewno zrobię
malaczarna23 13.06.2014 21:02
pyszne ciacha
iziona 13.06.2014 06:33
Jakie urocze: ), a u mnie forma leży od dawna i ani razu nie była użyta
Małgorzata9 12.06.2014 22:16
moje dzieci bardzo je lubią
ada.la 12.06.2014 17:28
fajne ciasteczka
Lidzia 12.06.2014 17:13
Piękne i smaczne.
krystyna330 12.06.2014 16:44
lubię takie robić
w mojej kuchni 12.06.2014 16:35
takie desery to bardzo lubię..
Laila2786 12.06.2014 14:56
muszę wypróbować przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat