Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Magdalenki

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 120 gram
cukier 70 gram
jajko 2 sztuka
masło 60 gram
cukier waniliowy 0,5 opakowanie
skórka z cytryny 0,5 sztuka
sok z cytryny 1 łyżka
margaryna
mąka krupczatka
proszek do pieczenia 0,25 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Magdalenki

Kroki postępowania

1
Masło roztopić i odstawić do przestudzenia.

Jajka zmiksować z cukrem, dodać skórkę i sok z cytryny, następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wciąż miksując dodać na koniec masło.
Krok 1 - Magdalenki foto
2
Foremki do magdalenek wysmarować margaryną i oprószyć mąką krupczatką.
Muszelki napełniać ciastem do 3/4 ich wysokości.
Krok 2 - Magdalenki foto
3
piec w 190' przez ok. 8-10 minut.
Krok 3 - Magdalenki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 30.07.2013 12:02
Po prostu cudne!
dodi 28.01.2013 11:43
mniam
PaniMISIOWA 04.11.2012 13:10
piękne!
sylwia / sytofala 12.10.2012 16:40
wspaniałe muszelki
Poison1988 12.10.2012 14:50
Super magdalenki :)
Wiesława1 12.10.2012 10:31
pyszniutkie
ilka_86 12.10.2012 10:14
piękne te Twoje ciasteczka:)
justys759 12.10.2012 09:43
wyglądają cudnie
KasiaK90 12.10.2012 08:28
super
Habibi 12.10.2012 07:09
Uwielbiam magdalenki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak