Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maczanka do pieczywa (fondue)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 25 dag
masło 5 dag
mąka 3 łyżki
piwo 1 szklanka/jasne
mleko 1/2 szklanki
żółtko jajek 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Maczanka do pieczywa (fondue)

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ser stopić, wlać piwo z mlekiem i wymieszać.
Krok 1 - Maczanka do pieczywa  (fondue) foto
2
Z mąki i masła zrobić zasmażkę, połączyć z serem, żółtkami i doprawić do smaku.
Krok 2 - Maczanka do pieczywa  (fondue) foto
3
Jeszcze raz delikatnie połączyć wszystkie składniki. Maczać bułeczki lub chleb i jeść na ciepło.
Krok 3 - Maczanka do pieczywa  (fondue) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak