Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maccheroni w sosie maślanym ze szparagami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron macheroni 1/2 opakowania
czosnek ząbki 2 szt
skórka z pomarańczy lub limonki 1/2 szt
sok z pomarańczy 1 szt
masło 3 łyżki
parmezan starty 1/2 szklanki
szparagi zielone 1 pęczek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Maccheroni w sosie maślanym ze szparagami

Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami producenta.

Szparagi myjemy, obcinamy stwardniałe końcówki i obieramy je. Kromy na kawałki – osobno odkładamy główki.

Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek i skórkę z pomarańczy i smażymy 1 minutę. Kiedy czosnek delikatnie się zeszkli dodajemy pokrojone szparagi (bez główek) i podsmażamy je 2-3 minutki. Na patelnie wlewamy sok z pomarańczy i smażymy wszystko razem jeszcze 2 minutki. Dodajemy główki szparagów, wszystko lekko solimy i pieprzymy.

Ma patelnie dodajemy odcedzony makaron i ser parmezan, wszystko starannie mieszamy, nakładamy na talerze i serwujemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 13.06.2017 14:16
ale dobre ! :)
jan_mag 13.06.2017 12:58
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak