Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maccheroni alla calabrese

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 30 dag
cebula biała 1 sztuka
rolada ustrzycka 10 dag
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki 1/2 pęczka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat do smaku
olej roślinny 2 łyżki
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
boczek 15 dag
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Maccheroni alla calabrese

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente,odcedzamy. Boczek łuskany kroimy na cienkie paseczki,wrzucamy na sucha patelnię i zrumieniamy,dodajemy pokrojoną w kosteczke cebulę podlewamy olejem i dusimy wszystko razem.Przyprawiamy solą pieprzem dodajemy suszoną bazylię oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy wszystko razem.
Krok 1 - Maccheroni alla calabrese foto
2
Pod koniec dodajemy ugotowany makaron i chwilę jeszcze podgrzewamy na patelni mieszajac .Natkę pietruszki drobno posiekać dodać do dania.
Krok 2 - Maccheroni alla calabrese foto
3
Na sam koniec posypać pokrojoną w kostkę roladę ustrzycką ,potrzymać jeszcze chwilę na patelni aż ser się lekko stopi i podawać gorące. Smacznego:)
Krok 3 - Maccheroni alla calabrese foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 25.11.2013 13:40
Ile tu pysznych smaków :)
Kolorowa 24.11.2013 21:06
wygląda przyjemnie, a nie przepadam za makaronami
stef 24.11.2013 18:57
Fajny,szybki obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak