maca z jajami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • mace

    2 szt
  • masło

  • cebula

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roztrzepać jaja z solą i cebulą. Macę trzymać pod bieżącą wodą przez pół minuty, rozkruszyć wymieszać z jajami. Masło rozgrzać na patelni, wlać masę jajową na gorącą patelnię, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać na śniadanie lub kolację

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marzenciak1985 14.04.2012 21:42
mniam
Krystyna32 14.04.2012 10:03
extra
marta34 12.04.2012 19:22
coś wspaniałego
Natalia40 12.04.2012 11:38
fajny pomysł
cooleczka 10.04.2012 16:30
zawsze kupowałam - teraz mogę zrobi - zabieram do mojej księgi :)
Aneta41 09.04.2012 21:45
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat