Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maca z czosnkowym twarożkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maca 1 opak
śmietana 30% 5 łyżek
cebula 0,5
czosnek ząbki 3 sztuki
szczypiorek
sól
pieprz
twaróg 100 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Maca z czosnkowym twarożkiem

Do miseczki przekładamy twaróg i dokładnie rozcieramy go łyżką. Obraną cebulkę kroimy w niewielką kostkę, a obrane ząbki czosnku drobno siekamy – pokrojone warzywa przekładamy do twarogu. Do sera dodajemy śmietanę oraz przyprawy wedle uznania, całość bardzo dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną pastę twarożkową nakładamy równomiernie na pieczywo maca. Szczypiorek drobno siekamy i dekorujemy nim przygotowaną przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 02.02.2013 15:00
coś zdrowego, na słabą silna wole ;)
EWI 02.02.2013 14:51
mniam mnia
EWI 02.02.2013 14:51
mniam mnia
babajaga1969 02.02.2013 14:07
coś lekkiego, dla mnie :)
Cukiereczek13 02.02.2013 13:29
przepysznie wygląda ;)
Laila2786 02.02.2013 13:18
super przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak