Maca z czosnkowym twarożkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maca

    1 opak
  • śmietana 30%

    5 łyżek
  • cebula

    0,5
  • czosnek ząbki

    3 sztuki
  • szczypiorek

  • sól

  • pieprz

  • twaróg

    100 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki przekładamy twaróg i dokładnie rozcieramy go łyżką. Obraną cebulkę kroimy w niewielką kostkę, a obrane ząbki czosnku drobno siekamy – pokrojone warzywa przekładamy do twarogu. Do sera dodajemy śmietanę oraz przyprawy wedle uznania, całość bardzo dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną pastę twarożkową nakładamy równomiernie na pieczywo maca. Szczypiorek drobno siekamy i dekorujemy nim przygotowaną przekąskę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika58 02.02.2013 15:00
coś zdrowego, na słabą silna wole ;)
EWI 02.02.2013 14:51
mniam mnia
EWI 02.02.2013 14:51
mniam mnia
babajaga1969 02.02.2013 14:07
coś lekkiego, dla mnie :)
Cukiereczek13 02.02.2013 13:29
przepysznie wygląda ;)
Laila2786 02.02.2013 13:18
super przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat