Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łyżkowe bezy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 6 sztuk
cukier 300 g
sól sztypta

Przepis i sposób przygotowania na: Łyżkowe bezy

Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier (może być cukier puder) cały czas ubijając. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nastawić na 120- 130° stopni C. Bezy formować łyżką lub za pomocą szprycy.Suszyć ok. 1,5 godziny przy uchylonych drzwiczkach piekarnika

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak