Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lwowskie kluski ziemniaczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 700 g
mak 150 g
migdały posiekane 4 łyżki
cukier puder 5 łyżek
śmietana 2 łyżki
jajko 2 sztuki
mleko 0,5 szklanki
sól do smaku
mąka 125 g

Przepis i sposób przygotowania na: lwowskie kluski ziemniaczane

mak parzymy, mielimy razem z ziemniakami
dodajemy jajka, śmietanę, cukier, mąkę i migdały, wyrabiamy, formujemy ruloniki i kroimy pod skosem jak kopytka

gotujemy 3 minuty do wypłynięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 13.03.2012 12:16
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak