Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukrowane kruche ciasteczka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
masło 25 dag
cukier puder 12 dag
jaja 3
aromat waniliowy
szczypta soli
białko 1
cukier puder 25 dag
POSYPKA

Przepis i sposób przygotowania na: Lukrowane kruche ciasteczka

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy wyciągamy żółtka i ścieramy na drobniutkiej tarce. Mąkę siekamy na stolnicy z masłem, dodajemy cukier, żółtka, aromat i szczyptę soli. Zagniatamy ciasto. Wałkujemy i wycinamy różne podwójne kształty. Pieczemy na natłuszczonej blaszce na rumiano. Studzimy. Ucieramy cukier puder z białkiem ok 30 min. Ciastka przekładamy marmoladą lub karmelem. Dekorujemy ciastka lukrem i posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga-25 07.01.2014 08:31
pyszności :)
Agnieszka-87-25 07.01.2014 08:12
uwielbiam takie ciastka
Konczi 07.01.2014 07:58
super wyglądają
Krakowianka 07.01.2014 07:51
wyglądają prześlicznie!!
Rycerz
Rycerz 06.01.2014 23:26
Ciekawy przepis.
Paolcia 06.01.2014 22:34
pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak