Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier pomarańczowy

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 1/2 szt
cukier puder 1 szklanka
skórka pomarańczowa 75 g

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier pomarańczowy

Z połowy pomarańczy wyciskamy sok. Cukier puder przesypujemy do miseczki i dolewamy do niego stopniowo sok, po łyżeczce i za każdym razem mieszamy. Tym sposobem kiedy uzyskamy odpowiadającą nam konsystencję lukru przestajemy dolewać sok. I tak można zrobić lukier bardziej gęsty lub rzadszy. Dodajemy do lukru skórkę pomarańczową i tak przygotowanym lukrem dekorujemy wypieki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.05.2014 23:25
warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak