Lukier pomarańczowy

Lukier pomarańczowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcza

    1/2 szt
  • cukier puder

    1 szklanka
  • skórka pomarańczowa

    75 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z połowy pomarańczy wyciskamy sok. Cukier puder przesypujemy do miseczki i dolewamy do niego stopniowo sok, po łyżeczce i za każdym razem mieszamy. Tym sposobem kiedy uzyskamy odpowiadającą nam konsystencję lukru przestajemy dolewać sok. I tak można zrobić lukier bardziej gęsty lub rzadszy. Dodajemy do lukru skórkę pomarańczową i tak przygotowanym lukrem dekorujemy wypieki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 03.05.2014 23:25
warto wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat