Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 1
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier pomarańczowy

Pomarańczę obrać ze skórki, podzielić na plasterki i każdy plasterek obrać z białej błonki. Plasterki zmiksować mikserem lub blenderem tak aby powstał sok. Do soku dodajemy cukier puder. Ciężko określić ilość cukru, gdyż zależy to od rodzaju pomarańczy. Jak pomarańcza jest bardziej soczysta, potrzeba więcej cukru pudru i odwrotnie. Należy tak dodawać cukru aby otrzymać lejący w miarę gęsty ( nie spływający z ciasta) lukier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 26.06.2012 07:27
mniam
caralajna 30.01.2012 08:54
o. przyda mi si? ten przepis
Ewa6274879 12.01.2012 20:14
pasuje do pierniczków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak