Lukier pomarańczowy

Lukier pomarańczowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • CUKIER W KOSTKACH

    25 dag
  • pomarańcz

    1 sztuka
  • woda

    1/4 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Pomarańcz sparzamy, osuszamy. KOstki cukru ocieramy o pomarańczę i zalewamy wodą. Mieszając zagotowujemy gęsty syrop. Zdejmujemy z ognia i ucierając wlewamy sok z pomarańczy. Gładkim lukrem polewamy ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat