Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier maślany

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miękkie masło 50 g
cukier puder 200 g
masło 1 łyżka
cukier waniliowy 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier maślany

Do miski przekładamy miękkie masło, dodajemy do niego na początku ok połowy cukru pudru i cukier z wanilią. Całość dokładnie miksujemy. Gdy krem zaczyna robić się gładki dosypujemy stopniowo cukier puder i dolewamy łyżkę mleka. Całość miksujemy aż do uzyskania gęstego ale jednolitego, gładkiego kremu. Przygotowanym kremem dekorujemy babeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 07.02.2013 18:47
dobry pomysl
sunnymood 27.01.2013 12:55
pyszny
Agnieszka91 25.11.2012 19:39
uwielbiam lukier

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak