Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szt
cukier puder 1 szkl
ocet winny biały 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier

Do białka wsypać cukier puder i wlać ocet. Zamiast octu można dodać sok z cytryny. Wszystko razem dobrze rozcierać łyżką do momentu uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Do lukru można dodać barwniki spożywcze. Lukier od razu można używać do lukrowania np pierniczków. Dobrze rozprowadza i w miarę szybko zastyga. Jeżeli będzie zbyt rzadki należy dodać więcej cukru. Do lukrowania pierniczków idealnie nadaje się strzykawka :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.12.2013 09:59
przydatny przepis
Klausia 22.12.2013 11:57
taki przepis zawsze się przyda :)
gosia56 15.12.2013 09:37
super lukier
Alex_M 07.12.2013 14:48
przydatny przepis :)
fotoviderek 07.12.2013 09:25
Bardzo przydatny przepis :)
patryska76 06.12.2013 19:54
Idealny do pierniczków ;-)
Mniam 06.12.2013 18:37
Ja też :) ale tutaj użyłam octu, bo cytryny akurat nie miałam.
Christopher 06.12.2013 17:27
Zdecydowanie jestem za cytryną.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak