Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lśniąca polewa czekoladowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 60 g
śmietana 18 proc 2 łyż.
kakao 3 łyż.
cukier 3 łyż.
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Lśniąca polewa czekoladowa

Kroki postępowania

1
W rondelku umieszczam masło, kwaśną śmietanę, kakao i cukier. Całość podgrzewam na niewielkim ogniu cały czas mieszając.
Krok 1 - Lśniąca polewa czekoladowa foto
2
Żelatynę wsypuję do szklanki, zalewam zimną wodą do 1/4 wysokości szklanki i pozostawiam na 5 minut do napęcznienia. Po tym czasie wstawiam szklankę z żelatyną do mikrofalówki na 30 sekund i rozpuszczam żelatynę.
Krok 2 - Lśniąca polewa czekoladowa foto
3
Płynną żelatynę i dokładnie rozpuszczoną dodaję do rondla z zawartością, dokładnie mieszam i chwilę podgrzewam. Gotową polewą dekoruję wypieki.
Krok 3 - Lśniąca polewa czekoladowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati3 03.12.2012 14:15
super
halina17 03.12.2012 13:02
Ja też robię taką polewę, jest super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak