Łosś z kolendrą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Świerza kolendra

    150 gram
  • czosnek posiekany

    6 ząbków
  • prazone pestki cyni

    40 gram
  • parmezan starty

    120 gram
  • sól

    1 łyżeczka
  • łosoś filet

    4 sztuki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    180 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos: Wszystkie składniki poza oliwą miksujemy. Potem dolewamy oliwę, zostawiąjąc trochę do Łososia. Sos ma być jak majonez gęsty, więc nie dajcie za dużo.
Ryba: Smarujemy filety oliwą, solimy, pieprzymy i pieczemy na grillu przez 5-8 minut po każdej stronie czyli maksymalnie 16 minut całość. Po zdjęciu z grilla polewamy całość sosem. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 16.12.2011 16:07
wspaniała
bercik1 05.09.2011 23:51
takiej rybki nie potrafię sobie odmówić :)
IlonaAlbertos 05.09.2011 00:17
Musi smakować wyśmienicie.
nikusonka 24.02.2011 23:47
pyszności
agata1722 08.12.2010 16:16
bardzo dobry
MAR3STA 01.12.2010 17:24
super pomysł
ewelinapac 26.11.2010 21:50
jest rewelacyjny
zeppos 28.09.2010 18:44
Planuje to zrobić myśle że pyszniutkie
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 14:53
super
Tomek16 25.09.2010 10:14
lubię rybkę więc zrobię i posmakuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat