Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łososiowy tatar z marynowanym czosnkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynowany czosnek 7 ząbków
oliwki zielone 6 szt
cebula czerwona 1 szt
pieprz kolorowy
korniszony 5 szt
olej rzepakowy
łosoś filet 30 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
żółtko jajek 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Łososiowy tatar z marynowanym czosnkiem

Filet z łososia myjemy osuszamy i usuwamy skórę. Siekamy go nożem nie za drobno. Ogórki konserwowe siekamy drobno. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy drobniutko. Oliwki i czosnek kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy z sobą dobrze najlepiej ręką. dodajemy żółtko troszkę oleju rzepakowego dobrej jakości. doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku. Jeszcze raz porządnie urabiamy. serwujemy ozdobione czosnkiem i oliwkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 16.04.2013 09:51
bardo pomysłowe
aisoglam 30.01.2013 01:36
Fajny ten tatar.
kasienka23 29.01.2013 18:02
super
leonowie 29.01.2013 09:56
jak zwykle rewelacyjnie podane:)
iwa643 29.01.2013 09:36
Polecam wielbicielom tatarów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak