Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łososiowy szaszłyk

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 50 dag
olej rzepakowy 2 łyżka
musztarda dijon 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
miód 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łososiowy szaszłyk

Łososia bez skóry kroimy w paski o grubości 1,5-2,5 cm.

Do oleju dodajemy miód, musztardę, sos sojowy oraz ocet winny. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy szczyptą soli i dużą szczyptą pieprzu.

Marynatą zalewamy łososia, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny.

Każdy pasek łososia nadziewamy na długą wykałaczkę, nadając kształt szaszłyka. Grillujemy ze wszystkich stron na rumiano na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 15.10.2014 09:54
pięknie całość wygląda
Wiktoria29 15.10.2014 09:09
musi być smaczny
Krzysztof15 15.10.2014 06:36
bardzo smaczny
Zdzisław 14.10.2014 23:51
dla mnie smaczne danie podano
Gracer 14.10.2014 19:54
super przepis
jasiek 14.10.2014 15:16
dobrze podany
Magda60 14.10.2014 14:50
uwielbiam łososia tak podanego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak