Łososiowe roladki z twarogiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 sztuka
  • mieszana sałata

    4 garści
  • cytryna

    do skropienia
  • sól i pieprz

    do smaku
  • wędzony łosoś

    150 (plastry)
  • twarożek

    4 (kremowy)
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na talerzach ułóż umyte i wysuszone liście sałaty. Skrop je delikatnie cytryną. Łososia podziel na 4 części i z każdą częścią postępuj według następujących kroków. Plaster łososia ułóż na folii aluminiowej. Na niego nakładaj po łyżce twarożku oraz po pasku papryki i awokado skropionego wcześniej cytryną. Formuj rulony zawijając folię aluminiową. Uformowane roladki przekładaj na przygotowane wcześniej talerze z sałatą. Przed podaniem roladki posyp świeżo mielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 01.12.2011 20:44
pyszne
ZEWA 26.07.2011 23:44
jakie eleganckie
Baska Kaska 18.05.2011 21:23
pieknie podane
Sarenka 08.05.2011 14:19
Kuszace!
Misiabe 10.04.2011 13:17
Śliczne :) aż ślinka cieknie :P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat