Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łososiowe roladki z serem ricotta i orzechami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser ricotta 150-200 g
orzechy włoskie 3-4 łyżki
sól do smaku
łosoś 150 g
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łososiowe roladki z serem ricotta i orzechami

Kroki postępowania

1
Orzechy obieramy , drobniutko kroimy.Serek mieszamy z orzechami . Wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem .
Krok 1 - Łososiowe roladki z serem ricotta i orzechami foto
2
Rozkładamy folię spożywczą , na folii ukladamy wzdłuż kawałki łososia , smarujemy serkiem z orzechami , na wierzch kładziemy listki świeżej bazylii.
Krok 2 - Łososiowe roladki z serem ricotta i orzechami foto
3
Folię zwijamy w rulon , tak aby powstała roladka .Odwijamy folię , wyciągamy roladkę .
Krok 3 - Łososiowe roladki z serem ricotta i orzechami foto
4
Roladkę kroimy na małe porcje .
Krok 4 - Łososiowe roladki z serem ricotta i orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 19.11.2013 17:57
Smaczne roladki z łososia.
Olga_SK 19.11.2013 12:45
Pomysł świetny :)
aniagdz 19.11.2013 11:03
ciekawa przystawka;)
matesko 19.11.2013 10:30
apetycznie wygląda i smaczne
w mojej kuchni 19.11.2013 08:10
ale dobre jedzonko.. i w odp. super porada od Christopher...
aisoglam 19.11.2013 06:33
Fajna propozycja :)
Christopher 18.11.2013 23:35
Przekąska interesująca.Myślę,że autorka nie obrała orzechów ze skórki ,tylko ze skorupek,tak ja to widzę. Jeśli chcemy usunąć skórkę,to moczymy orzechy,bez skorup,w mleku zimnym przez noc.Rano skórkę zdejmiemy łatwo ,a orzechy będą jasne i lśniące.Jeżeli sparzymy tak,jak w przypadku migdałów ,to będą matowe i ciemne.Ze względu na ilość dostarczanych organizmowi wartości odżywczych powinniśmy orzechy moczyć przed jedzeniem,gdyż wtedy uwalniają się enzymy trawienne,orzech staje się miękki,daje więcej energii ,nie obarcza zbędnie organizmu.Orzech niemoczony dostarcza tylko 40% wartości odżywczych,moczenie uwalnia pozostałe 60% .Wody dajemy dwa razy tyle ile jest orzechów.Wodę po moczeniu można wykorzystać do podlania kwiatów.
treonina 18.11.2013 21:43
wspaniały pomysł! uwielbiam łososia!
reniatka 18.11.2013 21:24
wyśmienite jedzonko
SmacznaPyza 18.11.2013 20:07
w jaki sposób obierasz orzechy ze skórki ?
patryska76 18.11.2013 19:38
Uwielbiam ser ricotta ;-)
Pyszota 18.11.2013 18:56
super przepis
stokrotka 18.11.2013 18:40
smakowitości
martyna94 18.11.2013 18:34
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak