Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łososiowe jajka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuka
łosoś wędzony plastry 7 dag
majonez 2 łyżka czubata
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Łososiowe jajka

Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy i obieramy ze skorupek.

Przecinamy jajka wzdłuż na pół, wyciągamy żółtka.

Do żółtek dodajemy pokrojonego na mniejsze kawałki łososia, majonez oraz kilka listków bazylii. Miksujemy na gładką masę w pojemniku blendera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Białka jaj faszerujemy przygotowaną pastą. Przybieramy małymi listkami świeżej bazylii.

Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ali 02.10.2014 14:53
Całkiem nieźle wygląda ;)
BernadettaP 02.10.2014 12:29
Christopher, sianko kupiłam gotowe :)
Christopher 02.10.2014 10:44
Pyszne jajeczka. A sianko robiłaś z pora ? Bo ja suszę paseczki pora.
Renata9 01.10.2014 20:56
super zdjęcie i jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak