Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś zawijany w boczek na tłuczonych ziemniakach

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos

jogurt grecki 5 łyżek
jogurt naturalny 5 łyżki
koperek 1 pęczek
sól do smaku

łosoś

łosoś filet 1/2 kg
boczek wędzony 20 dag
cytryna 1 szt

ziemniaki

ziemniaki
śmietana 30%
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś zawijany w boczek na tłuczonych ziemniakach

Z łososia odcinamy skórę . Kroimy na porcje. Każdy kawałek zawijamy w plasterek boczku . Wkładamy do piekarnika na ok 10 min . Piekarnik ustawiamy na 170 stopni.

Ziemniaczki obieramy gotujemy . Ugotowane dusimy , dodajemy soli i śmietanę 30 % .

Jogurt grecki mieszamy zz wykłaym jogurtem dodajemy posiekany koperek. Solimy do smaku.

Na środku talerza serwujemy 2 kulki ziemniaków na nie kładziemy łososia . Talerz ozdabiamy rukolą , sosem i kiełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 23.09.2014 20:31
Pyszna rybka.
agnieszka214 23.09.2014 18:05
taka rybka jest pyszna
monikalangier 23.09.2014 15:38
ciekawe połączenie
Czyki 23.09.2014 15:06
Tak zgadzam się danie jak z najlepszej restauracji :) cudownie podane :)
ada.la 23.09.2014 14:46
wykonanie i dekoracja jak perfekcyjna pani domu
ada.la 23.09.2014 14:46
czuję się jak bym była w dobrej restauracji
Renata22 23.09.2014 14:40
pięknie podane danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak