Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś zapiekany z ryżem i szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż dziki 25 dag
rosół 500 ml
łosoś filet 60 dag
szpinak 30 dag
masło
czosnek 2 ząbki
mąka 4 dag
koperek 1 pęczek
mleko 250 ml
sok z cytryny 4 łyżki
kremówka 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś zapiekany z ryżem i szpinakiem

Do żaroodpornego naczynia włożyć ugotowany ryż, ułożyć na nim szpinak z posiekanym czosnkiem i przyprawami.Z tłuszczu,mąki,mleka i śmietany zrobić sos.Dodać koper.Częścią polać szpinak.Na wierzchu ułożyć filety.Polać resztą sosu.Piec 30min.w piekarniku nagrzanym do 200C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 14.05.2012 11:21
Rzeczywiście fajny przepis :)
eeee 28.04.2012 12:37
uwielbiam
mala2021 29.02.2012 10:44
pyszne
Kopiko1983 01.09.2011 06:54
Mniam, mniam...
joanna77 18.08.2011 21:11
wyśmienite
FAFIK 14.08.2011 12:34
Fajny pomysl!
jolaxa 23.06.2011 11:18
pycha
romanrafal
romanrafal 23.03.2011 07:59
pycha,pycha,super
Marzena40 05.02.2011 16:50
fajny przepis
wiktor188 30.12.2010 13:16
mniam
wiktor188 30.12.2010 13:16
mniam
stokrotka 19.12.2010 11:20
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak