Łosoś zapiekany z brokułami i kalafiorem.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    700 g
  • kalafior

    1 szt
  • brokuł

    1 szt
  • marchewki

    250 g
  • śmietana 30%

    300 ml
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • ser pleśniowy typu gorgonzola

    100 g
  • serek topiony

    100 g
  • koperek

    1 szczypta
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • natka pietruszki

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem.
Poukładać różyczki kalafiora i brokuła.
Następnie wysypać małe marchewki.
Wszystko zalać śmietanką.Posypać solą i pieprzem.
Pokruszyć sery i posypać nimi warzywa.
Następnie ułożyć posolone kawałki łososia.
Posypać natką i koperkiem.
Piec w 180 stopniach przez około godzinę.
Smacznego :-)
Kejti
Można użyć duże marchewki pokrojone w plasterki :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 18.11.2015 18:52
podoba mi się :)
Ela15 13.09.2014 14:15
pyszne danie
Jagódka77 14.08.2014 14:29
pysznie wygląda i na pewno tak też smakuje
Smaczna_B 29.07.2014 17:58
Super przepis!
Jagódka77 19.07.2014 20:49
zapowiada się pyszne danie
Kikiriki 06.07.2014 11:32
Wygląda przeapetycznie :)
gosia56 04.07.2014 10:50
na pewno pyszne;)
Bernadeta1 02.07.2014 19:30
wykwintna taka kolacyjka
gacopierz23 27.06.2014 17:57
apetyczna zapiekanka
adelajda 26.06.2014 07:28
A to coś dla mnie :))) Uwielbiam łososia :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat