Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś zapiekany w warzywach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filetu z łososia bez skóry ( 2 kawałki) 600 g
sok z cytryny
oliwa
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
cukinia 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś zapiekany w warzywach

Łososia opłukać,osuszyć. Następnie natrzeć oliwą z oliwek,skropić
cytryną i oprószyć przyprawami.

Warzywa oczyścić, marchewkę pietruszkę i cukinię zetrzeć nas tarce o
dużych oczkach.Cebulę pokroić w piórka.
Folie aluminiową posmarować lekko oliwą ,ułożyć rybę obłożyć
warzywami,zwinąć folię.Rybę piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku
przez około 40 minut.
Podawać np. z pieczonymi lub smażonymi ziemniakami i sosem ziołowym na
bazie jogurtu naturalnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 11.02.2015 12:22
pyszności,lubię łososia
Kulinarna Ja 04.02.2015 15:47
Uwielbiam łososia, fajna alternatywa!
Futka 15.01.2015 09:21
Przepyszny łosoś! :)
adelajda 13.01.2015 09:57
Dla mnie pycha :)
Kejti 03.12.2014 15:29
Bardzo lubię łososia :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak