Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś zapiekany w piekarniku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś
sok z cytryny
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
olej
masło

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś zapiekany w piekarniku

łososia oczyścić umyć i pokroić na dzwonka oprószyć solą,świeżo zmielonym pieprzem cytrynowym,przyprawą do ryb skropić sokiem z cytryny polać olejem lub oliwą i odstawić do lodówki na ok.2-3godz.po czym ułożyć w naczyniu do zapiekania przykryć folią aluminiową i upiec w piekarniku w 180st.ok.40min.15min.przed końcem pieczenia zdjąć folię na każdy kawałek położyć odrobinę masła i zapiec żeby się zrumienił,można podać na kolację lub z ziemniakami i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 02.03.2014 17:47
smaczna rybka
Ada-Gaba 16.10.2013 06:54
przepyszny obiadek
caralajna 11.07.2012 07:39
pieczonego nie jadłam
Monika193
Monika193 25.08.2011 23:49
to coś dla mnie
treonina 27.06.2011 00:48
jeszcze jakiś sosik do tego i obiadek przepyszny!
Ania67 14.06.2011 21:38
super
MAR3STA 12.06.2011 22:38
nie jadłam jeszcze takich pyszności;)
halina17 12.06.2011 15:32
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak