Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś zapiekany w folii

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 250 g
cytryna 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ząbki czosnku 2 szt

Porada

Smaczna i zdrowa rybka może być grillowana.

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś zapiekany w folii

Fileta z łososia kroimy wg uznania na szersze płaty. Posypujemy solą, pieprzem, pokrojonym drobno czosnkiem, kropimy cytryną i układamy cytrynę na płacie. Zawijamy w folię i wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200 C na 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.08.2014 10:23
Dawno go nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak