Łosoś z warzywami

Łosoś z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    400 4
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    szczypta
  • sok z cytryny

  • brokuł

    kilka różyczek
  • kalafior

    kilka różyczek
  • marchewka

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia pociąć na porcje, doprawić z obu stron solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Rybę włożyć do lodówki na 20 minut. Następnie smażyć ją na rozgrzanej patelni (bez dodatku tłuszczu), na małym ogniu około 10 minut. Podawać najlepiej z warzywami (np. brokuł, kalafior, marchewka) i ziemniakami z sosem koperkowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 07.08.2015 08:45
smaczna rybka
Bernadeta1 31.07.2015 20:32
pysznie podana rybka
w mojej kuchni 31.07.2015 12:44
smaczne jedzonko do zjedzenia
Aannkaa82 31.07.2015 09:15
Bardzo smacznie, uwielbiam takie rybki.
Damiano 31.07.2015 08:07
smaczna rybka
berys18 31.07.2015 07:28
wygląda pysznie
Krzysztof15 31.07.2015 06:22
bardzo lubie
Iwusia 30.07.2015 23:19
smaczna rybka
2milutka 30.07.2015 21:32
prosto a smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat