Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z szałwią i cytryną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 200 g
cytryna 2 plasterki
szałwia 8 listków
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z szałwią i cytryną

Kroki postępowania

1
Filet z łososia oczyścić posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i położyć na niej skórką do dołu łososia, smażyć do momentu aż skórka będzie chrupiąca (około 4 min), następnie zdjąć z ognia i położyć na folii aluminiowej. Na wierzchu położyć szałwię i plasterki cytryny.
Krok 1 - Łosoś z szałwią i cytryną foto
2
Zawinąć filet dokładnie w folię i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 7 min.
Krok 2 - Łosoś z szałwią i cytryną foto
3
przed podaniem jeszcze raz posypać z wierzchu delikatnie solą i pieprzem.
Krok 3 - Łosoś z szałwią i cytryną foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 25.10.2014 21:30
ja również uwielbiam łososia
adelajda 25.10.2014 20:59
uwielbiam łososia
Christopher 25.10.2014 18:29
Łosoś należy do moich ulubionych ryb. Smacznie przygotowana.
barbara11561 25.10.2014 10:36
moja ulubiona rybka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak