Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z serem feta w cieście francuskim

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony 150 g
cebula 1 szt.
śmietana 12% 100 ml
koper świeży
ser feta 50 g
ciasto francuskie 1-2 opakowania
oliwa
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z serem feta w cieście francuskim

Cebulę pokroić na drobną kostkę i zeszklić na patelni. Następnie dodać pokrojonego na małe kawałki łososia. Smażyć około 5-10 minut. Dodać ser feta oraz śmietanę. Całość zagotować i doprawić pieprzem. Zdjąć z ognia, dodać pokrojony świeży koper i odstawić do wystygnięcia. Ciasto francuskie (najlepiej zimne) pokroić na kwadraty wielkości 10x10 cm. Przestudzony farsz nakładać na ciasto i zawijać jak na zdjęciu. Piec w temperaturze 180ºC przez około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 01.09.2014 11:35
pyszne koperty
Grażyna13 16.05.2014 23:32
Pycha, moje smaki :)
Kejti 11.03.2014 22:50
Super są :-)
gibli 22.02.2014 09:20
dla mnie coś nowego i ciekawego, jestem ciekawa smaku)
Kuchenka 19.02.2014 22:54
nawet fajne
Anna169Hosz 08.02.2014 15:02
Smaczniutkie, chętnie bym się poczęstowała :)
Malinka 06.02.2014 22:31
Bardzo smacznie się zapowiada...:)
fotoviderek 02.02.2014 11:17
Bardzo apetyczne :)
Christopher 01.02.2014 23:52
Smaczne pakieciki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak