Łosoś z serem feta w cieście francuskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony

    150 g
  • cebula

    1 szt.
  • śmietana 12%

    100 ml
  • koper świeży

  • ser feta

    50 g
  • ciasto francuskie

    1-2 opakowania
  • oliwa

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić na drobną kostkę i zeszklić na patelni. Następnie dodać pokrojonego na małe kawałki łososia. Smażyć około 5-10 minut. Dodać ser feta oraz śmietanę. Całość zagotować i doprawić pieprzem. Zdjąć z ognia, dodać pokrojony świeży koper i odstawić do wystygnięcia. Ciasto francuskie (najlepiej zimne) pokroić na kwadraty wielkości 10x10 cm. Przestudzony farsz nakładać na ciasto i zawijać jak na zdjęciu. Piec w temperaturze 180ºC przez około 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 01.09.2014 11:35
pyszne koperty
Grażyna13 16.05.2014 23:32
Pycha, moje smaki :)
Kejti 11.03.2014 22:50
Super są :-)
gibli 22.02.2014 09:20
dla mnie coś nowego i ciekawego, jestem ciekawa smaku)
Kuchenka 19.02.2014 22:54
nawet fajne
Anna169Hosz 08.02.2014 15:02
Smaczniutkie, chętnie bym się poczęstowała :)
Malinka 06.02.2014 22:31
Bardzo smacznie się zapowiada...:)
fotoviderek 02.02.2014 11:17
Bardzo apetyczne :)
Christopher 01.02.2014 23:52
Smaczne pakieciki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat